Леонід Черновецький зробив висновки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Леонід Черновецький зробив висновки

Казна та Політика
3899
Глава Київської міської державної адміністрації (КМДА) Леонід Черновецький вчора почав виконувати доручення прем'єр-міністра Миколи Азарова, який різко розкритикував діяльність КМДА.
Черновецький звільнив половину своїх заступників. Він доручив главам районних адміністрацій і керівникам профільних управлінь протягом тижня очистити місто від сміття і підготувати план благоустрою міста та асфальтування доріг.
Вчора відбулася колегія Київської міської держадміністрації, на якій були присутні мер Києва Леонід Черновецький, голови районних адміністрацій і керівники управлінь КМДА. Необхідність такої зустрічі виникла після того, як минулої суботи прем'єр-міністр Микола Азаров розкритикував Леоніда Черновецького за неефективну роботу. Незадоволеність прем'єра викликали поганий стан доріг і тротуарів, а також проблеми з вивезенням сміття. Окрім цього, Азаров сказав, що в Черновецького надто багато заступників, і порекомендував зменшити їх штат.
На колегії глава КМДА як міг прагнув показати, що він прислухався до вимог прем'єра. Вчора вранці стало відомо, що Леонід Черновецький звільнив деяких своїх заступників. Із 14 залишилися 8 - зокрема, Броніслав Стичинський, Віктор Сивець, Віталій Журавський, Валерій Миронов, Ігор Добруцький. Заступником голови КМДА із соціальних питань і медицини призначена Алла Шлапак. Єдиним першим заступником глави КМДА залишився Анатолій Голубченко - Ірена Кильчицька та Євген Червоненко були зняті з посад перших заступників, а Денис Басс знижений до заступника глави КМДА.
Роботу колегії відкрив начальник Головного управління житлово-комунального господарства Володимир Стороженко. Він довго скаржився на те, що цього року сміття не вивозилося через велику кількість снігу, а також на те, що міська влада приділяє мало уваги асфальтуванню доріг. "За скільки днів ми зможемо навести лад?" - поцікавився Леонід Черновецький у Стороженка. "Елементарний санітарний порядок, тобто прибрати купи сміття, зможемо тижні за дві-три, з асфальтуванням так швидко не вийде. Для цього треба мінімум 50 млн грн.", - відповів Володимир Стороженко і порадив главам адміністрацій влаштувати в своїх районах суботники. "Рукавички й інвентар ми видамо!" - радісно пообіцяв він.
В свою чергу глава "Київзеленбуду" Олександр Козловський заявив, що його підприємству не вистачає людей для прибирання і озеленення територій, при цьому запевнивши, що найбільш відвідувані парки і сквери будуть очищені від сміття.
- Графік у тебе є? - перебив Козловського мер. - Вже складений графік суботників, - відповів той. - Тоді прошу записати мене і моїх заступників на ці суботники і у письмовій формі доповісти мені, в який район мені прибути для прибирання території, - заявив Леонід Черновецький.
А керівник Головного управління контролю над благоустроєм Роман Гладуняк поскаржився мерові на брак людей в управлінні. "Ми не встигаємо за всім стежити, у нас лише 50 інспекторів", - сказав він.
- Скільки тобі людей треба, ти скажи, - поцікавився Черновецький. - Штук сто, - миттєво відреагував глава управління, викликавши сміх присутніх. У результаті Леонід Черновецький зазначив, що найгірше справи з прибиранням сміття і дорогами йдуть в Святошинському, Деснянському і Дніпровському районах, а найкраще - в Печерському і Дарницькому. "Доручаю главам всіх районів спільно з керівниками комунальних підприємств протягом тижня розробити план прибирання територій і благоустрою ваших районів і негайно почати його виконувати. До Паски в місті має бути чисто", - зявив мер.
Втім, глави районних адміністрацій особливого ентузіазму не проявили - під час засідання кожен з них займався своїми справами. Хтось читав газету, хтось малював дерева, квіти і забори на листку з порядком денним колегії, а голова Шевченківської райдержадміністрації Віктор Пилипишин на якийсь час залишив залу засідань, аби поспілкуватися з журналістами. "Під час зустрічі в Кабміні (у минулу суботу) розмова була чіткішою і конкретнішою, а не такою, як зараз, коли говорять про якісь суботники. Про суботники влада повинна думати в останню чергу", - незадоволено заявив він, вийшовши в коридор.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас