Китай пропонує Росії обмінятись валютами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай пропонує Росії обмінятись валютами

Валюта
5833
КНР запропонувала почати біржову торгівлю російськими рублями в Китаї і, навпаки, юанями за рублі - в Росії, повідомляє РБК daily. З ідеєю виступив заступник міністра комерції КНР Гао Хучен на зустрічі з членами російсько-китайської ділової ради. Заступник голови Банку Росії (БР) Віктор Мельников попросив колег направити до БР офіційне звернення від уряду КНР. Експерти в Росії прогнозують здешевлення постачань із Піднебесної, хоча і сумніваються в інтересі біржових спекулянтів до "рубля-юаня".
Як пояснив РБК daily Віктор Мельников, поки не зрозуміло, чи буде котирування прямим, рубль - юань, або через курс долара. "Це потрібно обговорювати з китайським урядом", - підкреслив Мельников.
Пропозиція Хучена пролунала під час обговорення можливості розрахунку в національних валютах при проведенні експортно-імпортних операцій між КНР і Росією. За словами директора департаменту групи компаній "Спортмастер" Сергія Агібалова, лише його компанії проведення розрахунків з китайськими постачальниками в юанях, а не в доларах США, дозволить здешевити експортні постачання на 2-4%.
Економіст банку "Траст" Володимир Брагін вважає, що через жорстку прив'язку юаня до долара США, курс рубля до долара в Росії жорстко корелюватиме з курсом рубля до юаня. "З цієї причини біржовим спекулянтам гра на біржі з курсовою вартістю рубля до юаня буде нецікава, - вважає Володимир Брагін. - Торгівля китайською валютою на російській біржі може бути переважна клієнтською".
За словами одного із банкірів - учасників цієї зустрічі, який побажав залишитися неназваним, пропозиція Хучена означає готовність уряду КНР і Народного банку Китаю встановлювати курс юаня до рубля, зазначає видання.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас