Комуністи хочуть ще портфелів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комуністи хочуть ще портфелів

Казна та Політика
714
Комуністична партія України продовжує наполягати на наданні керівних посад її представникам і залишає за собою можливість вийти з коаліції, якщо комуністів ігноруватимуть в кадрових рішеннях.
Про це розповіло газеті "Сьогодні" джерело в КПУ.
За його словами, після призначення комуніста Ігоря Калетника главою Держмитниці комуністи вимагають ще посад - наприклад, губернаторів.
"Поки все йде до того, що ми в коаліції залишимося. Але шанс, що ми вийдемо, є, якщо нас і далі ігноруватимуть при розподілі портфелів", - заявило джерело.
"Якщо ми вирішимо виходити, то зробимо це красиво - напередодні прийняття бюджету. Всім скажемо, що не враховані наші соцвимоги", - додав співрозмовник газети.
В свою чергу, депутат Верховної ради, член фракції Комуністичної партії Олександр Голуб також припускає розгляд фракцією можливості виходу з коаліції до 5 квітня. Про це він сказав в інтерв'ю інтернет-виданню "Главком".
Голуб зазначив, що питання виходу з коаліції залишається актуальним для КПУ, не дивлячись на призначення 24 березня депутата Ради від партії Ігоря Калетника головою Державної митної служби, а лідера лівих і лівоцентристських сил партії "Союз лівих сил" Василя Волги - главою Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг.
Депутат підкреслив, що КПУ є складовою частиною коаліції і у зв'язку з цим несе солідарну відповідальність за її діяльність.
При цьому парламентар вважає, що КПУ має бути представлена в керівництві країни як по лінії обласних державних адміністрацій, так і в структурах виконавчої влади.
Голуб зазначив, що його партія має право претендувати на посади двох-трьох губернаторів, оскільки КПУ єдина з політичних партій, яка офіційно заявила про свою підтримку президента Віктора Януковича в другому турі президентських виборів.
При цьому він визнав, що мова не може йти про паритет ПР і КПУ в управлінні державою через значно більшу електоральну підтримку ПР.
Як відомо, раніше комуністи звинуватили "регіоналів" в порушенні коаліційних домовленостей в частині кадрів і назвали призначення їх представника до Держмитслужби умовою збереження коаліції.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас