Федеральний резерв посилить кредитну політику до підвищення інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Федеральний резерв посилить кредитну політику до підвищення інфляції

Казна та Політика
394
Федеральна резервна система (ФРС) посилить умови кредитування досить рано і виведе надлишки ліквідності з економіки, перш ніж темпи інфляції в США прискоряться, заявив журналістам заступник голови американського центрального банку Дональд Кон.
"Я переконаний, що Федеральний резерв може і посилюватиме кредитну політику завчасно до виникнення будь-яких загроз ціновій стабільності, і успішна реалізація цієї стратегії доведе, що екстрені заходи стимулювання не обов'язково призводять до високої інфляції", - наводить слова Кона агентство Bloomberg.
Керівники ФРС обмірковують створення нових інструментів, аби підвищити реальні відсоткові ставки і запобігти прискоренню інфляції через надмірне зростання обсягів кредитування у міру відновлення економіки. Вони побоюються, що відсоткова ставка з федеральних кредитних коштів - основний інструмент кредитно-грошової політики в США в останніх 20 років - втрачає свою ефективність.
Глава ФРС Бен Бернанке виступить в четвер у фінансовому комітеті Палати представників Конгресу США і розповість подробиці exit strategy для конгресменів.
Американський ЦБ згортає екстрені кредитні програми, оскільки ситуація на фінансових ринках покращилась. Передбачається, що програма викупу іпотечних цінних паперів у $1,25 трлн - остання діюча програма підтримки фінансового сектора, - буде завершена ще до кінця березня.
Кон чекає повільного і поступового відновлення економіки США після підйому ВВП на 5,9% в четвертому кварталі 2009 року.
За словами заступника Бернанке, підвищення цільового рівня інфляції з 2% до 4%, рекомендоване центробанкам світу економістом Міжнародного валютного фонду Олівьє Бланшаром, є недоцільним, оскільки "може призвести до більш нестійкої інфляції і погіршення економічних умов з часом".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас