Міністерство фінансів США планує спродати свої 27% акцій рятованого державою банку Citigroup Inc — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство фінансів США планує спродати свої 27% акцій рятованого державою банку Citigroup Inc

Казна та Політика
241
Міністерство фінансів США має намір спродати свої 27% акцій державою банку Citigroup Inc., який вона намагається врятувати, застосовуючи певний план продажу, повідомляє Bloomberg з посиланням на заангажоване джерело, що вважало за краще лишатися неназваним, бо процес ще не завершено.
Програма, про яку має бути оголошено наступного місяця, подібна до тих, що використовуються директорами, аби захиститися від звинувачень у небезсторонніх (інсайдерських) угодах. Міністерство фінансів зможе визначати вказівки, скільки акцій буде продаватися, коли та за яку ціну.
"Вони шукають способу, як, забезпечивши стабільність на ринку, зможе повернути якнайбільше грошей платників податків" (витрачених на підтримку Citigroup владою США), - твердить колишній службовець міністерства Стівен Майроу.
Продаж акцій, які належать урядові, який його може бути завершено цьогоріч, ще на крок наблизить Citigroup до виходу з урядової програми допомоги активам. Фірма мусила вдатися до 45-мільярдного вливання коштів платників податків наприкінці 2008 р., коли сгасла довіра до банку, що призвела майже до повного відтоку депозитів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас