Путін пообіцяв зниження імпортних мит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін пообіцяв зниження імпортних мит

Казна та Політика
176
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що імпортні мита в Росії в 2010 році можуть знизитися в середньому до 10,15%. За його словами, дуже високі мита можуть призвести до технологічного застою і спровокувати зловживання монопольним становищем на ринку.
"Треба визначитися з термінами коректування антикризових заходів у митно-тарифній сфері. Тут не потрібно поспішати. Зрозуміло, і зберігати високі мита, якщо відпала причина їх введення, теж було б неправильно", - заявив Путін.
Він також відзначив, що російський уряд проти "надмірного захоплення протекціонізмом" і нагадав, що в умовах глобальної кризи Росія обмежилася "точковими" заходами.
"Митно-тарифна політика не зводиться лише до мобілізації коштів до бюджету, - підкреслив прем'єр. - Це найважливіший, крім усього іншого, інструмент підвищення конкурентоспроможності російської економіки, її раціональної інтеграції в світове господарство".
Путін повідомив, що торік надходження від збору митних зборів склали 2,5 трлн рублів. "Це більше третини, 34%, доходів федеральної казни", - резюмував глава російського уряду.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас