Опитування: Золото може подорожчати в якості альтернативи долару — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Золото може подорожчати в якості альтернативи долару

Валюта
568
Золото може подорожчати наступного тижня, тому що інвестори шукатимуть альтернативу вкладенням в долар. Підйому цін на золото також сприяє збереження процентних ставок на низькому рівні, повідомило агентство Bloomberg.
Десять з 17, або 59% трейдерів, інвесторів і аналітиків, які брали участь в опитуванні агентства, чекають підвищення вартості золота на майбутньому тижні. При цьому п'ять респондентів прогнозують зниження цін, а ще дві особи зайняли нейтральну позицію.
Федеральна резервна система на цьому тижні залишила базову процентну ставку без зміни - в діапазоні від нуля до 0,25%. Банк Японії також не став міняти вартість кредитів (0,1%). У 2009 році ціни на золото зросли на 24% на тлі збереження низьких процентних ставок.
Минулої п'ятниці більшість аналітиків чекали зниження цін на золото, проте їхній прогноз не виправдався. З початку тижня золото подорожчало на 1,9%, до $1123,75 за унцію.
В Нью-Йорку ввечері в четвер вартість золота з постачанням в квітні складала $1106,5 за унцію, знизившись з початку тижня на 2,6%.
Тижневий прогноз вартості золота за підсумками опитування агентства виправдовувався за результатами 174 з 303 тижнів, стосовно яких він проводився, тобто в 57% випадків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас