Ринки акцій Азії відкрилися в п'ятницю в плюсі на даних про ринок праці в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій Азії відкрилися в п'ятницю в плюсі на даних про ринок праці в США

Фондовий ринок
116
Торги на фондових майданчиках Азіатсько-Тихоокеанського регіону відкрилися в п'ятницю підвищенням після скорочення заявок на допомогу з безробіття в США, повідомило агентство Bloomberg.
Ослаблення курсу ієни сприяє подорожчанню акцій японських експортерів. Крім того, інвестори чекають, що Банк Японії розширить заходи підтримки економіки.
Зведений фондовий індекс регіону MSCI Asia Pacific додав 0,8% з відкриття торгів.
Японський Nikkei 225 піднявся на 1,9%, гонконзький Hang Seng - 0,9%.
Число американців, які продовжують отримувати допомогу з безробіття за тиждень, що завершився 21 лютого, скоротилося на 134 тис. - до 4,5 млн осіб, що є мінімальним показником за рік. Експерти прогнозували скорочення всього на 17 тис. осіб.
Кількість американців, які вперше звернулися по допомогу з безробіття, минулого тижня зменшилося на 29 тис. - до 469 тис.
Також аналітична компанія Retail Metrics Inc. повідомила про те, що продажі в американських магазинах, що існують більше року, зросли в лютому найшвидшими темпами за 27 місяців.
Ціна паперів японського виробника електроніки Sony Corp. збільшилася на 3,2% услід за зниженням курсу ієни і даними про стабілізацію ринку зайнятості в США.
Котирування акцій австралійського виробника одягу і устаткування для серфінгу Billabong International, який отримує 44% виручки в Північній і Південній Америці, підвищилася на 3%.
Папери австралійської James Hardie Industries, найбільшого постачальника будівельного сайдингу на ринку США, подорожчали на 1,2%.
Ринкова вартість південнокорейської Samsung Electronics, для якої США є одним з основних ринків збуту, підвищилася на 1,3%.
Курси цінних паперів судноплавних компаній STX Pan Ocean і Korea Line підскочили більш ніж на 4%, оскільки індекс вартості фрахту зріс найшвидшими темпами з липня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас