ЄС дасть Україні пів мільярда євро, якщо Київ домовиться із МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС дасть Україні пів мільярда євро, якщо Київ домовиться із МВФ

Енергетика
552
Європейський Союз закликає Україну до прогресу відносно модернізації і реструктуризації газового сектора, а також наполягає на необхідності проведення економічних реформ в країні.
"Нам потрібний терміновий прогрес відносно модернізації і реструктуризації газового сектора України", - заявив голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу після переговорів з президентом України Віктором Януковичем, повідомляє Reuters.
За словами Баррозу, для Києва також важливо відновити переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Тісні зв'язки з Україною входять в інтереси ЄС, проте це не позбавляє країну від необхідності реформ, заявив він.
Баррозу додав, що успішні переговори з МВФ були б першим кроком із поліпшення інвестиційного клімату в країні. Зокрема, він заявив, що Єврокомісія негайно розблокує макрофінансову допомогу Україні у розмірі 0,5 мільярдів євро після того, як Київ відновить співпрацю з Міжнародним валютним фондом.
При цьому голова ЄК закликав також до укладення договору про вільну торгівлю з Україною наступного року. "Ми вважаємо, що динамічніша і конкурентоздатна економіка України служить нашим спільним інтересам. І сьогодні ми обговорили з президентом (Віктором Януковичем) можливість укладення подібного договору якнайскоріше", - заявив Баррозу.
В свою чергу, президент України Віктор Янукович гарантував європейським споживачам безперебійні постачання газу. Янукович також підтвердив зацікавленість в реалізації домовленостей торішньої конференції з модернізації української газотранспортної системи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас