Голова Toyota пообіцяв не приховувати правду про масові відкликання автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Toyota пообіцяв не приховувати правду про масові відкликання автомобілів

205
Президент Toyota Motor Corp. Акіо Тойода на прес-конференції в Пекіні пообіцяв, що автоконцерн не приховуватиме правду про технічні недоліки автомобілів, які призвели до відкликання зі світового ринку більше 8 млн автомашин Toyota.
Як повідомляє агентство Bloomberg, Тойода також приніс глибокі вибачення всім водіям, які зіткнулися з проблемами, користуючись машинами Toyota. Автовиробник готовий співпрацювати з китайським урядом в будь-яких розслідуваннях відносно його продукції.
На минулому тижні Тойода відвідав США і зробив аналогічну заяву на слуханнях в американському Конгресі.
Виступаючи в Китаї, глава компанії підтвердив плани Toyota зі збільшення продажів автомобілів в Китаї на 13% в 2010 році. Торік продажі Toyota в Китаї підскочили на 21% - до 709 тис. машин, при цьому китайський авторинок в цілому виріс на 46%.
Через проблеми з педаллю газу Toyota довелося відкликати більше 8 млн автомашин, при цьому компанію критикують за повільну реакцію на цю проблему. У Китаї Toyota відкликала 75,6 тис. позашляховиків RAV4.
З 21 січня, коли було оголошено про перше відкликання продукції Toyota з ринку, ринкова капіталізація компанії зменшилась майже на $34 млрд. В понеділок акції Toyota подешевшали в Токіо на 1,1%. Прес-конференція відбулась після закриття азійських бірж.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас