"Газ України": Заборгованість підприємств ТКЕ за газ за поточний опалювальний сезон складає 3,6 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газ України": Заборгованість підприємств ТКЕ за газ за поточний опалювальний сезон складає 3,6 млрд грн

Енергетика
194
Рівень розрахунків з дочірньою компанією "Газ України" НАК "Нафтогаз України" теплопостачальних підприємств у новому опалювальному сезоні (з 1 жовтня 2009 р.) склав станом на 26 лютого 2010 р. 50%, а сума боргу за спожитий природний газ - 3,64 млрд грн. Аналогічні показники стану розрахунків підприємств ТКЕ за підсумками минулого опалювального сезону (з 1 жовтня 2008 р., станом на 26 лютого ц.р.) - 78%, борг - 1,98 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба ДК "Газ України".
Найбільшу заборгованість у поточному опалювальному сезоні продовжують накопичувати теплоенергетики Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Луганської, Одеської, Київської, Запорізької, Чернігівської, Житомирської областей, а також АР Крим.
Найнижчий рівень розрахунків (нижче 40%) за спожитий природний газ у поточному опалювальному сезоні відзначається у підприємств ТКЕ Луганської, Закарпатської, Одеської та Житомирської областей. Рівень розрахунків понад 80% поточного опалювального сезону - лише у підприємств ТКЕ Миколаївської областей.
Найбільшими боржниками за природний газ, спожитий минулого опалювального сезону, є теплоенергетичні підприємства Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Запорізької, Луганської, Одеської, Рівненської, Кіровоградської областей.
Крім того, незадовільними залишаються розрахунки за спожитий природний газ і столичної енергокомпанії АЕК "Київенерго". Заборгованість столичних теплоенергетиків перед ДК "Газ України" за 2009-2010 рр. склала понад 1,77 млрд грн (рівень оплати у 2010 р. - 37%).
Водночас дані моніторингу засвідчують про загалом високий рівень оплати громадянами майже в усіх регіонах житлово-комунальних послуг (95-98%), в т.ч. й за опалення та гаряче водопостачання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас