"Ъ": "Інтер" змінює кадри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": "Інтер" змінює кадри

3947
Група "Інтер" заблокувала роботу головного регулятора у сфері масмедіа. Вчора Київський окружний адміністративний суд припинив повноваження членів Нацради Віктора Понеділка і Тетяни Лебедєвої в забезпеченні позову телеканалу Enter Film (входить до групи "Інтер"), що оскаржує проведення конкурсу на частоти. Юристи вважають визначення сумнівним і переконані, що його буде легко оскаржити. Проте позов несе в собі загрозу і самій групі "Інтер", оскільки вимагає скасування результатів голосувань членів Нацради з 2007 року.
Державна виконавча служба вчора повідомила чиновникам про винесення Київським окружним адміністративним судом визначення, яке припиняє повноваження членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віктора Понеділка і Тетяни Лебедєвої. Цей захід був вжитий для забезпечення позовів, поданих компанією "Музика-ТВ" (телеканал Enter Film), що оскаржує результати останнього конкурсу з розподілу частот. До винесення ухвали їм заборонено підписувати документи і здійснювати будь-які дії від імені Нацради.
Предметом конфлікту стало рішення Нацради від 27 січня про видачу 89 дозволів на використання телевізійних частот в 67 містах. Найбільше частот отримали телеканал TBi (33) і "П'ятий канал" (26). Групі "Інтер" дісталось 20 частот для "Мегаспорту", НТН, Enter Film, К1 і К2, при цьому канали Enter Music і "MTV-Україна", що також претендували на дозволи, не отримали частот зовсім. Тоді рішення Нацради не влаштувало трьох з восьми членів Нацради: Віталія Шевченка, Ігоря Куруса та Оксану Головатенко (раніше - директор агентства із розміщення спонсорської реклами "Хайлайн медіа", що входить до групи "Інтер). Були невдоволені рішенням і в групі "Інтер", яка розраховувала на більшу кількість частот. Тоді позов проти регулятора подав телеканал НТН, котрий також входить до групи.
Тепер робота регулятора може бути припинена на невизначений термін. Для проведення засідання необхідно мінімум шість членів Нацради. Шевченко і Головатенко бойкотують засідання регулятора, висловлюючи таким чином незгоду з результатами конкурсу.
В той же час Віктор Понеділко і Тетяна Лебедєва з визначенням суду не згодні. "Позбавити повноважень члена Нацради може лише Верховна рада. Наприклад, в 2007 році, коли мене намагалися змістити, в Раді набралося лише п'ять голосів", - зазначив Понеділко. "За загальним правилом суд не повинен блокувати роботу органу, і таке визначення не витримає перевірку апеляцією", - упевнений партнер юридичної фірми "Ільяшев і партнери" Роман Марченко. "Обмежувальний захід перевищує рівень захисту, необхідний для забезпечення позову", - додав партнер юридичної фірми Astapov Lawyers Олег Мальський.
Між тим визначення несе в собі загрозу і самій групі "Інтер". "Позов оскаржує легітимність мого голосування, починаючи з 2007 року. Аби задовольнити цю вимогу, Нацрада повинна буде переглянути низку рішень, що стосуються групи 'Інтер'", - підкреслив Віктор Понеділко, нагадавши, що за цей час була видана ліцензія НТН і здійснений обмін частотами "Мегаспорту" та К1. В "Інтері" вчора ситуацію не коментували.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас