Точка зору: Цукор має коштувати один долар, але ніяк не півтора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Цукор має коштувати один долар, але ніяк не півтора

Аграрний ринок
668
"Підвищення ціни на цукор - штучне, і воно відповідає всій філософії існуючого кланового корпоративного режиму. Тому що для кланів головне - це отримання надприбутку. І вони не можуть спрацювати навіть від 20%. Вони працюють лише від 100, 300, 400 і навіть 1000 відсотків. Тому їм абсолютно байдуже, як почуватимуться пересічні громадяни", - відзначив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін, коментуючи стрімке подорожчання цукру.
За його словами, "оптові ціни за кілограм цукру на світових ринках складають 80 американських центів".
"Значить, оптовий продаж цукру не повинен коштувати більше 6,50 грн. Ну хай ще буде надбавка і все інше... ну хай 7-8 гривень. Але не 12 гривень!" - відзначив експерт.
Олег Соскін також підкреслив, що до України не було завезено тростину, тоді як "була квота на 300 тисяч тростини".
"У нас є заводи, що переробляють тростину. Так от, цим заводам не дали цю квоту купити і виробити з неї дешевий цукор. Таким чином, до цього причетні "цукрові королі". Вважаю, що потрібно серйозно розглядати місце в цій економічній авантюрі, цукровій лихоманці Петра Порошенка, тому що він один з тих, хто контролює (а його клан контролює на сьогоднішній день значну частину цукрових заводів). Плюс - у нього шоколадна фабрика. Отже, і кондитерські вироби - там цукор теж потрібний. Таким чином, можна сказати, що йому це дуже вигідно", - повідомив директор Інституту трансформації суспільства.
На думку О.Соскіна, необхідно, щоб зараз запрацював Антимонопольний комітет: "Видно, що це змова. Йде змова, а люди, які самі виробляють, не можуть на цей ринок потрапити. Потрібно подивитися, хто це зробив. Потрібно було дати можливість завезти дешевий цукор з Польщі, з Білорусі. Зрозуміло, що тут відразу цю лихоманку збили б. Отже, максимум цукор має коштувати один долар. Але ніяк не півтора".
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас