Кабмін затвердив порядок акумуляції ПДВ при продажі аграріями молока і м'яса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив порядок акумуляції ПДВ при продажі аграріями молока і м'яса

Аграрний ринок
279
Кабінет Міністрів затвердив порядок нарахування і виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за постачання переробним підприємствам молока і м'яса за рахунок акумуляції податку на додану вартість від реалізації. Про це йдеться в постанові Кабміну №152 від 11 лютого.
Даною постановою уряд доручив Державному казначейству зберегти відкриті переробними підприємствами в органах Держказначейства небюджетні рахунки для зарахування ПДВ з метою виплати дотацій сільгосптоваровиробникам за поставлені ними молоко і м'ясо.
Залишок коштів на цих рахунках переробних підприємств станом на 24 листопада 2009 року не повинен підлягати перерахунку до держбюджету і має використовуватися також на виплату дотацій.
Як повідомлялося, в кінці 2009 року Президент Віктор Ющенко схвалив відновлення режиму акумуляції податку на додану вартість при продажі сільськогосподарськими виробниками молока і м'яса переробним підприємствам.
22 грудня Верховна Рада відновила режим акумуляції ПДВ при продажі аграріями молока і м'яса.
Конституційний Суд за поданням Ющенка визнав неконституційним закон №639-VI "Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи і про внесення змін до деяких законодавчих актів" в редакції від 4 лютого.
Зокрема, даним рішенням був скасований режим акумуляції ПДВ при продажі аграріями молока і м'яса.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас