МЗС України намагається захистити експорт металопродукції в країни Персидської затоки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС України намагається захистити експорт металопродукції в країни Персидської затоки

219
Міністр закордонних справ України Петро Порошенко звернувся до влади Султанату Оман з проханням не підтримувати спеціальне захисне розслідування стосовно імпорту української металопродукції в рамках антидемпінгового розслідування Ради співпраці арабських держав Персидської затоки, початої 7 листопада 2009 року. Як повідомляє прес-служба МЗС, П.Порошенко під час офіційного візиту в Султанат Оман передав стороні Оману відповідний неофіційний документ.
З боку Оману прозвучали запевнення, що це рішення не направлене проти України, і Оман не вдаватиметься до якихось обмежувальних заходів по металопродукції українського виробництва, йдеться в повідомленні українського МЗС.
Згідно з ним, під час зустрічі з керівником уряду Султанату Оман Саїдом Фагдом бін Махмудом Аль-Саїдом П.Порошенко порушив питання збільшення обсягу товарообігу між двома країнами і диверсифікації номенклатури товарів, а також початку інвестиційної співпраці.
Під час переговорів з міністром торгівлі і промисловості, головою центру Оману сприяння інвестиціям і розвитку експорту Макбудом бін Алі бін Султаном сторони домовилися про підготовку угод про уникнення подвійного оподаткування, заохочення і взаємний захист інвестицій, а також проведення бізнес-форумів.
Крім того, на зустрічі з генеральним секретарем (у ранзі міністра) Міністерства закордонних справ Омана Саїдом Бадром бен Хамадом Аль-Бусаїдом сторони обговорили питання спрощення візового режиму між двома країнами і домовилися вже найближчим часом підписати угоду про безвізові поїздки офіційних делегацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас