Точка зору: Цукрова галузь піддається згубному тиску з боку держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Цукрова галузь піддається згубному тиску з боку держави

Аграрний ринок
413
"В Україні існує дуже недосконала політика підтримки цукрової галузі, і ця недосконалість виявляється в тому, що у нас немає нормального обліку обсягів цукру, зокрема ніхто сьогодні точно не може сказати, які у нас залишки цукру", - таку думку висловив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.
"Ми знаємо приблизно, скільки цукру ми виробили, яка потреба в цукрі, а скільки у нас залишилося до кінця сезону і скільки нам потрібно, ніхто не знає", - відзначив експерт.
За його словами, наступним негативним моментом є так звані політичні підходи до оцінки роботи ринку цукру.
"Коли спостерігалися високі темпи інфляції, ніхто не враховував інтересів цукрової галузі, робилися безумні інтервенції, уряд завозив цукор, закривалися очі і на сіру, і на чорну контрабанду з тим, аби лише збити ціни на цукор, і вони падали. Зокрема, оптова ціна у нас впала до 2,5 грн., тоді як на ринку вона складала 2,4 грн. При цьому щороку закривалися десятки підприємств, що виробляли цукор, і сьогодні у нас лише 50 працюючих заводів з понад 200, які були раніше", - додав Л.Козаченко.
Президент Української аграрної конфедерації також відзначив, що щороку уряд планує виробникам цукрового буряку надати дотації і щороку порушує свої зобов'язання.
"В минулому році було дуже багато обіцяно, але ні копійки компенсацій виробники цукрового буряку не отримали. Таким чином, і ті, хто його виробляє, і ті, хто його переробляє, постійно піддаються згубному тиску з боку держави на цю галузь", - підсумував експерт.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас