Єврокомісія розширює права вкладників і акціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія розширює права вкладників і акціонерів

413
Європейська комісія планує найближчим часом затвердити нові розпорядження, покликані підвищити захист інтересів вкладників і акціонерів. Про це повідомляє газета Handelsblatt із посиланням на джерела в Брюсселі.
Зокрема, будуть розширені права вкладників, які мають пакети акцій та інших цінних паперів у банках та інших фінансових інститутах країн-членів ЄС. В зв'язку з цим в Брюсселі планують затвердити норматив, що передбачає компенсацію в разі банкрутства.
Передбачається також істотно розширити права вкладників, які мають банківські депозити і цінні папери в країнах Євросоюзу, відзначає агентство Reuters. Йдеться, перш за все, про виплату дивідендів і забезпечення права голосу на щорічних зборах акціонерів. У цій сфері є істотні недоліки. Так, деякі банки самі виступають від імені своїх закордонних акціонерів на зборах, представляючи їхні інтереси.
Агентство dpa нагадує, що Європейський союз в умовах світової економічної кризи вже прийняв низку заходів, спрямованих на захист інтересів вкладників. Так, в минулому році в рамках ЄС була збільшена межа по державних гарантіях збереження приватних вкладів з 20 до 100 тисяч євро. Нові правила стали частиною широкомасштабних реформ фінансових ринків, що робляться як на європейському, так і на світовому рівні, відзначає dpa.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас