Мінфін готовий до докапіталізації держбанків у разі необхідності й планує презентувати стратегію їхнього розвитку до середини березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін готовий до докапіталізації держбанків у разі необхідності й планує презентувати стратегію їхнього розвитку до середини березня

Казна та Політика
391
Міністерство фінансів України не виключає можливості докапіталізації баків, де власником є держава, - про це під час чергового засідання Фінансового прес-клубу заявив заступник міністра фінансів України Андрій Кравець.
"Якщо буде необхідність ці банки докапіталізувати, це питання розглядатиметься. Тому що, якщо повернутися до питання, де взяти для банків гроші, як відновити роботу банківської системи, то, щоб врятувати банк, перший крок - докапіталізувати його. Цей процес, безумовно, триватиме - якщо ми хочемо, щоб банки були живими", - наголосив банкір.
Кравець відзначив, що є всі підстави вважати, що держбанки працюватимуть як повноцінні універсальні фінустанови.
"На прикладі "Укргазбанку" більш-менш вимальовується модель, яку ми хотіли б реалізувати, вона починає працювати. У даний час в банку з’являються клієнти. І, відповідно до планів, клієнтська база "Укргазбанку" зросте цього року більш ніж на 20%", - пояснив чиновник.
Заступник міністра підкреслив, що докапіталізація і ефективний менеджмент - це дві складові, за наявності яких гроші, потрапивши у потрібні руки, забезпечать прибуток і для банку, і для його вкладників.
"Зараз ми розглядаємо всі п’ять банків ("Укргазбанк", "Київ", "Родовід Банк", "Укрексімбанк" і Ощадбанк, - ред.) як єдине поле. В теперішній час Міністерство фінансів разом із Національним банком, з банками проводить роботу з розробки стратегії для всіх державних банків. На лише тих, що були капіталізовані, а для всіх державних банків. У найкоротші терміни, гадаю, така стратегія буде підготовлена", - повідомив Кравець, уточнивши, що у Мінфіні готовий презентувати таку стратегію до середини березня.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас