Китай наказав банкірам відмовитися від доларових активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай наказав банкірам відмовитися від доларових активів

9906
Уряд Китаю розпорядився, щоб фонди країни, керівники валютними активами, вивели кошти з ризикованих, на їхню думку, доларових активів. Про це пише The Daily Telegraph із посиланням на китайське видання Asia Times.
На думку китайської влади, фондам країни необхідно обмежити інвестиції казначейськими облігаціями США, які забезпечені держгарантіями, а також паперами іпотечних агентств, таких як Freddie Mac.
Розпорядження Комуністичної партії Китаю стосується комерційних банків, контрольованих державою, а також Державного управління валютними ринками (State Administration of Foreign Exchange). Загальний обсяг валютних активів, що перебувають у їх управлінні, оцінюється в три трильйони доларів.
Китай є світовим лідером з інвестицій в казначейські облігації США. В середині минулого року на балансі Китаю перебували облігації більш ніж на 800 мільярдів доларів.
Крім того, в 2009 році Китай вклав 9,6 мільярда доларів в акції американських компаній. Так, держфонд China Investment Corporation став власником міноритарних пакетів акцій Apple, Coca-Cola, Johnson & Johnson, Motorola, а також банків Morgan Stanley, Bank of America і Citigroup.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас