ДАІ не відмовляється від "Візира", але... — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ не відмовляється від "Візира", але...

1011
Департамент ДАІ не відмовляється від використання приладів "Візир", але в той же час планує ввести в дію стаціонарну систему відеоспостереження.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Департаменту ДАІ МВС України.
Як відзначається в повідомленні, після публікації в журналі "Бізнес" (№ 6 від 8 лютого) інтерв'ю начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергія Коломійця в засобах масової інформації з'явилася серія матеріалів з сенсаційними заголовками "Департамент ДАІ відмовляється від використання приладів "Візир". ДАІ стверджує, що така інформація є неправдивою і спотвореною.
Прес-служба повідомляє, що насправді Коломієць розповів журналістові журналу "Бізнес", що на даний час в автоматичному режимі на автошляхах працюють 70 сертифікованих приладів. Одночасно він повідомив, що Департамент ДАІ планує обладнати дороги України стаціонарною апаратурою фотофіксації. Вже існує проект, яким визначено 5 тисяч місць розміщення такої апаратури. Вона фіксуватиме проїзд на червоний сигнал світлофора, виїзд на зустрічну смугу і перевищення швидкості.
Отримана інформація оброблятиметься автоматично й надходитиме на сервер Державтоінспекції.
Застосування такої системи дасть можливість уникнути спілкування працівників ДАІ з водіями, що буде виключати корупційні дії, а також притягувати до відповідальності всіх без винятку порушників, незважаючи на посадові привілеї. Для реалізації проекту необхідні значні кошти, тому "в ідеальному варіанті це станеться через рік-два".
В прес-службі повідомляють, що на даний час прилади "Візир" використовуються інспекторами ДАІ під час спостереження за дорожнім рухом і фіксації правопорушень.
Коломієць також повідомив, що Державтоінспекція, реалізовуючи проект системи стаціонарного відеоспостереження, не планує більше купувати прилади "Візир". В той же час, всі наявні прилади залишаться на оснащенні підрозділів ДАІ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас