Китайський держфонд вклався в Apple і Coca-Cola — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський держфонд вклався в Apple і Coca-Cola

265
Китайський державний фонд China Investment Corporation в 2009 році вклав в акції американських компаній 9,6 мільярда доларів, пише The New York Times. Зокрема, китайці скупили на біржах міноритарні пакети акцій Apple, Coca-Cola, Johnson & Johnson, Motorola, а також банків Morgan Stanley, Bank of America і Citigroup.
Повністю список компаній, в які вклався китайський держфонд, доступний на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC). До нього включені не лише американські компанії, але і всі фірми, акції яких торгуються на біржах Сполучених Штатів.
China Investment Corporation був утворений в 2007 році й відразу ж вийшов на ринок США, придбавши за три мільярди доларів частку в Blackstone і за п'ять мільярдів доларів частку в Morgan Stanley.
Зараз China Investment Corporation управляє активами на 300 мільярдів доларів. При цьому загальні золотовалютні резерви Китаю складають близько двох трильйонів доларів.
Варто відзначити, що інвестиції в американські акції в 2009 році були відносно вигідними. За 12 місяців індекс Dow Jones піднявся на 22 відсотки.
На початку 2010 року повідомлялося, що China Investment Corporation відмовилася від вкладень в акції "Русалу", визнавши цю інвестицію дуже ризикованою.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас