Збиток від засухи в Китаї склав майже мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збиток від засухи в Китаї склав майже мільярд доларів

176
Прямий економічний збиток від найсильнішої за останні 60 років засухи на південному заході Китаю досяг практично одного мільярда доларів, пишуть місцеві ЗМІ.
Раніше повідомлялося про удвічі менший розмір збитку, в районі 500 млн доларів. "Велика суша" продовжується з минулого липня і залишила без питної води 4,9 млн людей. Через відсутність опадів загинули посіви на більш ніж 500 тис. гектарів землі, під загрозою смерті від спраги перебувають близько 2,5 млн голів великої рогатої худоби.
Засуха спровокувала також великі пожежі в лісах, вони бушують вже три дні і продовжують поширюватися. До їх гасіння залучено близько трьох тисячі вогнеборців, проте роботи утруднені відсутністю води. Для боротьби з вогнем використовуються протипожежні бомби. Їх осколками вже поранені два пожежники.
Засуха викликала і дефіцит електроенергії в Юньнані, яка покладається на ГЕС у сфері забезпечення енергією. Через обміління річок виробництво струму на місцевих електростанціях впало на 50%.
Засуха викликала ще одну проблему: навала диких слонів у селища. Тварини вийшли з лісів у пошуках води. Іноді стада слонів вриваються в села, що стоять біля берегів напіввисохлих ставків.
За прогнозами синоптиків, суша триватиме аж до квітня, проте запасів питної води в регіоні вистачає лише на місяць. У зв'язку з цим, на південному сході КНР оголошений червоний, вищий, рівень тривоги.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас