"Кредит-рейтинг" має намір отримати членство в Європейській асоціації рейтингових агентств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит-рейтинг" має намір отримати членство в Європейській асоціації рейтингових агентств

166
Рейтингове агентство "Кредит-рейтинг" має намір отримати членство в Європейській асоціації рейтингових агентств (European Association of Credit Rating Agencies - EACRA), повідомляється в прес-релізі українського рейтингового агентства.
Основною метою вступу "Кредит-рейтинг" до Європейської асоціації рейтингових агентств є забезпечення перенесення європейських принципів регулювання рейтингових агентств на український фінансовий ринок, відзначається в повідомленні.
За словами генерального директора агентства Станіслава Дубка, якого цитує прес-служба, "вступ до Європейської асоціації рейтингових агентств дозволить нам не лише ефективно обмінюватися досвідом з колегами в Європі, але і забезпечити визнання і використання наших рейтингових оцінок інвесторами в країнах Євросоюзу, що позитивно позначиться на інвестиційному кліматі в Україні".
Європейська асоціація рейтингових агентств була створена в 2009 році з штаб-квартирою в Парижі для просування інтересів європейських рейтингових агентств, забезпечення зростання їх частки на національних ринках рейтингових послуг і зниження залежності європейських фінансових ринків від провідної трійки міжнародних агентств (Standard & Poor’s, Moody’s і Fitch). Асоціація також має намір забезпечувати ефективний діалог європейських рейтингових агентств з регуляторами фінансових ринків Євросоюзу і сприяти обміну досвідом між агентствами.
Агентство "Кредит-рейтинг" працює на українському ринку з 2001 року і спеціалізується на присвоєнні кредитних рейтингів за національною шкалою.
Як повідомлялося, в березні 2009 року була зареєстрована його "дочка" - білоруське рейтингове агентство "Кредит-рейтинг".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас