АМКУ розслідує необґрунтоване підвищення цін на світлі нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ розслідує необґрунтоване підвищення цін на світлі нафтопродукти

Енергетика
561
Антимонопольний комітет України прийняв рішення порушити справу і провести розслідування у зв'язку з необґрунтованим підвищенням цін на бензини й дизельне паливо в січні поточного року, повідомили ІМК в прес-службі відомства.
За словами в.о. голови комітету Олександра Мельниченка, таке рішення було прийняте за результатами попереднього аналізу ситуації на загальнодержавних ринках нафтопродуктів. Він проінформував, що дав доручення провести розслідування і встановити, наскільки таке підвищення операторами цін на нафтопродукти є обґрунтованим.
За словами О.Мельниченка, протягом січня світові ціни на бензини і дизельне паливо, зокрема на ринках Європи, зросли на 8% і 7% відповідно. В Україні тим часом оптові ціни на високооктанові бензини підвищилися на 9,1%, на низькооктанові - на 10,5%, на дизпаливо - на 6,2%, а роздрібні ціни - на 11%, 12% і 14% відповідно. Причому зростання оптових цін мало вплинути на роздрібні не раніше ніж через два тижні, враховуючи наявність достатніх запасів палива в операторів.
"Синхронні схожі дії операторів стосовно різкого і значного підвищення цін на пальне свідчать про ознаки порушення конкурентного законодавства", - відзначив О.Мельниченко.
Крім того, в.о. голови комітету проінформував, що зараз на розгляді перебувають 42 справи стосовно операторів регіональних ринків нафтопродуктів. АМКУ також веде дві справи щодо загальнодержавного ринку зрідженого газу, що використовується як моторне паливо.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас