Лі Кецян: Стабільний курс китайського юаня є внеском у світову економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лі Кецян: Стабільний курс китайського юаня є внеском у світову економіку

Валюта
326
31 січня закрилося річне засідання Всесвітнього економічного форуму. На ньому відбулися бурхливі дебати щодо проблем відновлення світової економіки, реформи глобальної управлінської системи і розвитку економічних суб'єктів, що народжуються. Велику увагу привернуло до себе питання про курс китайського юаня.
Віце-прем’єр Держради Китаю Лі Кецян в бесіді з відомими підприємцями в Давосі заявив, що стабілізація Китаєм курсу китайського юаня на раціональному і збалансованому рівні є вкладом в світову економіку.
Лі Кецян сказав, що "курс Китаю відносно китайського юаня є постійним і відповідальним. Ми продовжимо вдосконалювати механізм реформування курсу китайського юаня на основі принципів ініціативності, контрольованості та поступальності і збережемо змінний курс юаня на раціональному і збалансованому рівні".
Лі Кецян сказав, що міжнародна фінансова криза завдала серйозного удару по економіці різних країн, у тому числі Китаю. Спад економіки Китаю спочатку був зафіксований в районах побережжя Китаю, які постраждали від різкого скорочення експорту.
Лі Кецян вказав, що у зв'язку зі зменшенням зовнішнього попиту і скороченням експорту уряд Китаю прийняв рішення проводити активну фінансову політику і помірно розкуту валютну політику, яка направлена на розширення внутрішнього попиту і стимулювання споживання, особливо споживання населення. За минулий рік експорт Китаю знизився на 16 проц, при цьому імпорт досяг 1 трлн доларів, знизившись лише на 11,2%. ВВП Китаю збільшився на 380 млрд доларів, що пом'якшило падіння ВВП всього світу.
Внутрішній попит Китаю відіграє важливу роль в стабілізації і відновленні світової економіки, а розширення внутрішнього попиту пов'язане зі стабілізацією китайського юаня.
Лі Кецян вказав, що хоча економіка Китаю почала відновлення за короткий час, проте залишаються невизначені і нестабільні фактори світової економіки. Збереження стабільного і порівняно швидкого зростання економіки залишається головним завданням Китаю цього року.
Підприємці, зі свого боку, відзначили, що Китай зберіг швидке зростання економіки в умовах світової економічної депресії, розвиток Китаю зробив внесок у відновлення світової економіки.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас