Зурабов прибуде до Києва 25 січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зурабов прибуде до Києва 25 січня

Казна та Політика
227
Посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов прибуде до Києва вранці 25 січня ц.р.
Про це РБК-Україна повідомив тимчасовий повірений в справах РФ в Україні Всеволод Лоскутов.
Деякі ЗМІ стверджують, що адміністрація чинного Президента України Віктора Ющенка має намір рекомендувати МЗС країни не приймати у російського посла копії вірчих грамот, оскільки "в документах не вказано ім'я українського Президента, якому будуть вручені грамоти".
В той же час глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що новий посол РФ в Україні вручатиме свої вірчі грамоти строго відповідно до дипломатичного протоколу. "Росія завжди пунктуально дотримувалася тих протокольних традицій, які в дипломатії існують, і запевняю вас, що так буде і цього разу", - відповів він на питання про те, кому саме Зурабов вручатиме вірчі грамоти після приїзду до України.
За дипломатичним протоколом, новий посол має насамперед відвідати МЗС країни перебування і вручити копії вірчих грамот, після чого фактично може приступити до роботи. Де-юре ж він визнається послом після вручення вірчих грамот главі держави.
Напередодні повідомлялося, що наступного тижня посол Зурабов може прибути до Києва. Президент РФ Дмитро Медвєдєв 19 січня 2010 р. доручив послу Росії в Україні М.Зурабову приступити до виконання своїх обов'язків. При цьому Медвєдєв висловив упевненість, що в результаті остаточного підбиття підсумків виборів Президента в Україні виникне дієздатна влада, налаштована на розвиток конструктивних дружніх і всебічних відносин з Російською Федерацією.
Згадуючи про перспективи російсько-українських відносин, Лавров сьогодні відзначив, що Росія розраховує на зміну Києвом ставлення до співпраці з Москвою після виборів нового Президента.
Нагадаємо, Указ про призначення Зурабова послом РФ в Україні був підписаний 5 серпня 2009 р. Через тиждень Медвєдєв у відкритому зверненні до Президента України Ющенка назвав політику України відходом від принципів дружби і партнерства з Росією і заявив про рішення поки не відправляти до України нового посла. При цьому глава російської держави відзначив, що конкретні терміни будуть визначені пізніше, з врахуванням реального розвитку російсько-українських відносин.
Михайло Зурабов народився в 1953 р. За освітою інженер-кібернетик. У 1990-х входив до керівництва деяких великих компаній, зокрема був головою ради директорів "Конверс-банку", керував з 1992 р. по 1998 р. страховою компанією "Макс". Потім перейшов на роботу в органи державної влади. Працював радником президента РФ Бориса Єльцина з соціальних питань, очолював Пенсійний фонд РФ і Міністерство охорони здоров'я і соціального розвитку. Працював радником президентів РФ Володимира Путіна і Дмитра Медвєдєва щодо проблем реформування соціальної сфери.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас