Споживачі все рідше користуються кредитками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживачі все рідше користуються кредитками

Фінтех і Картки
595
Трансакції із дебетових карт зросли за 2009 рік на 10%, за даними компанії Visa Europe. Загальні витрати із карт в магазинах склали 746 млрд фунтів стерлінгів (більше 1,21 трлн доларів), що на 3,7% більше витрат в 2008 році, пише The Daily Telegraph. Найінтенсивнішим днем для покупок за картами Visa в Європі стало 23 грудня: споживачі зробили більше 27 млн трансакцій майже на 2 млрд доларів - це на 28% більше, ніж в 2008-у.
Рецесія призвела до того, що європейські споживачі стали все частішими використовувати дебетові карти для оплати своїх витрат, а не збільшувати свої борги на кредитних картах, констатують в Visa Europe. Крім того, все більше споживачів не хочуть платити збори за операції з кредитів. Звичайні ретейлерти не можуть стягувати такі збори, проте як і раніше існують так звані міжбанківські комісії.
Інтернет-шопінг також стимулює використання дебетових банківських карт: майже чверть всіх витрат по картах Visa в США в передріздвяний період і 20% за весь 2009 рік припало саме на такі карти. В цілому по Європі грудневі інтернет-операції за картами Visa збільшилися на 37%. "Зростання інтернет-торгівлі дійсно приголомшує. Протягом чотирьох років частка подвоїлася", - говорить Пітер Ейліфф, виконавчий директор Visa Europe.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас