"Комунальний фронт" проти дозволу колекторським фірмам стягувати борги із житлкомпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Комунальний фронт" проти дозволу колекторським фірмам стягувати борги із житлкомпослуг

537
Громадська організація "Комунальний фронт" виступає проти надання колекторським фірмам можливості стягувати з громадян борги за житлово-комунальні послуги. Про це говориться в повідомленні прес-служби "Комунального фронту".
"Дозволяти зараз колекторам вибивати з населення борги за житлово-комунальні послуги - це злочин перед народом", - вважає лідер організації Віталій Яковенко.
За його словами, останнім часом почастішали розмови про необхідність надати можливість стягувати борги за комунальні послуги колекторським фірмам відразу ж після виборів Президента.
"Це дуже небезпечна тенденція. Такий крок недопустимий, оскільки їх діяльність врегульована в основному у сфері стягнення боргів із проблемних кредитів, тоді як борги ЖКП - тонша сфера. Адже неплатники, переважно, малозабезпечені люди для часто завищені тарифи - тягар, який важко нести", - зазначив Яковенко.
Він вважає, що невідповідність рівня послуг і тарифів - ще одна з причин, через які дозвіл колекторам стягувати борги за житлово-комунальні послуги є передчасним.
"Такий крок можливий лише при дотриманні декількох умов. Головні з них: привести тарифи у відповідність з якістю послуг, що надаються, можливість споживачам вільно обирати постачальника послуг, збільшення соціальної допомоги малозабезпеченим, законодавчі зміни в діяльності колекторів, які б чітко регламентували їх права і методи діяльності, а також вводили серйозні санкції за "перегини в роботі", - підкреслив Яковенко.
На його думку, надання колекторам такої можливості може у результаті вилитися в критично високу соціальну напругу в суспільстві.
Як повідомлялося, в березні 2009 року Міністерство юстиції, НБУ і колектори домовилися створити робочу групу для законодавчого врегулювання колекторської діяльності.
Громадсько-політичний рух "Комунальний фронт" було створено восени 2009 року, в грудні 2009 року його було зареєстровано як громадську організацію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас