Брак постачань нафти знов буде відчуватись до 2011 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Брак постачань нафти знов буде відчуватись до 2011

Енергетика
516
Брак постачань нафти на світовий ринок знов буде відчуватись вже до 2011 року, наводить агентство Bloomberg прогноз аналітиків Goldman Sachs.
Світовий вжиток нафти повернеться на докризовий рівень вже до третього кварталу цього року, вважає аналітик Goldman Sachs Джеффрі Керрі. Водночас проекти, покликані розширити постачання, помітно відстають від графіків внаслідок недофінансування , викликаного кризою.
"До 2011 року обмеженість потужностей знову стане для ринку реальністю, - зазначає Керрі. - Фінансова криза украй негативно позначилась на доходах компаній, порушивши, таким чином, плани інвестицій".
Крім того, на думку експерта, інвестиції в нові потужності з видобутку нафти обмежуються "все ще дуже значними політичними перешкодами на шляху грошових потоків компаній".
Іноземні компанії стикаються з величезними труднощами при спробах налагодити видобуток в Саудівській Аравії та Ірані через державний контролю над галуззю в одній країні і економічні санкції проти іншої.
"Тепер все залежатиме лише від негайного поліпшення ситуації з постачаннями", - підкреслив Керрі.
В грудні аналітики Goldman Sachs прогнозували збільшення цін на нафту до $90 за барель в середньому в 2010 році і до $110 за барель в середньому в 2011 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас