Заборгованість тепловиків перед "Газом України" за спожитий у новому опалювальному сезоні газ перевищила 2,3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборгованість тепловиків перед "Газом України" за спожитий у новому опалювальному сезоні газ перевищила 2,3 млрд грн

Енергетика
229
Заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики перед компанією "Газ України" за спожитий з початку нового опалювального сезону (з 1 жовтня 2009 року) природний газ перевищила 2,3 млрд грн. при рівні розрахунків 46%, повідомила прес-служба компанії в понеділок.
За даними оперативного моніторингу "Газу України", в поточному опалювальному сезоні найбільші борги за спожитий природний газ мають тепловики Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Луганської, Запорізької, Київської, Львівської областей, а також АРК. Рівень розрахунків більше 90% мають лише підприємства теплозабезпечення Чернівецької області.
В прес-службі також відзначають незадовільний рівень розрахунків за газ ВАТ "Київенерго", заборгованість якої перед "Газом України" за 2009-2010 рр. перевищила 1,34 млрд грн.
При цьому борги підприємств теплопостачання за газ, спожитий протягом минулого опалювального сезону (2008/2009 рр.), складають 1,96 млрд грн. при рівні розрахунків 78%.
В прес-службі газотрейдера в черговий раз звернули увагу на те, що низькі розрахунки за газ є наслідком незадовільної господарської діяльності підприємств комунальної теплоенергетики і неефективного керівництва ними з боку місцевих органів влади, оскільки рівень оплати населенням житлово-комунальних послуг майже у всіх регіонах країни становить 95-98%, у тому числі за опалювання і гаряче водопостачання.
"Однак сплачені ними кошти в необхідному обсязі до "Газу України" не доходять", - підкреслюють в компанії.
В той же час в компанії говорять, що за підсумками проведених з метою поліпшення дисципліни розрахунків за газ виробничих нарад, керівники підприємств і місцевих органів влади узяли на себе гарантійні зобов'язання виплатити заборгованість, накопичену у минулому і нинішньому опалювальних сезонах.
"Газ України", дочірня компанія НАК "Нафтогаз України", торгує природним газом з ресурсів державного холдингу. Газотрейдер поставляє підприємствам теплоенергетики газ імпортного походження.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас