КБС вітає рішення НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КБС вітає рішення НБУ

38
Національний банк України направив лист керівникам банків України і своїх територіальних управлінь, у якому роз'яснив, що необхідна кваліфікація керівника відділення банка повинна визначатися положенням банку і не суперечити його статуту.
Ніяких додаткових вимог до кваліфікації керівників відділень банку НБУ пред'являти не буде. У листі сказано, що оскільки чинним законодавством і нормативно-правовими актами НБУ не установлені вимоги до кваліфікації керівника відділення, банки зобов'язані самостійно установлювати вимоги до кваліфікації керівника відділення відповідними положеннями. Цим повинна керуватися при ухваленні рішення про відкриття відділення Комісія з питань нагляду і регулювання діяльності банків при територіальному відділенні НБУ по місцезнаходженню відділення.
«Я упевнений, - коментує Президент Київського Банківського Союзу Леонід Черновецький лист НБУ, - що це роз'яснення керівництва Національного банку України вирішує відразу дві проблеми: по-перше, спрощує процедуру відкриття відділень банку, а по-друге, дозволяє обновити кадровий склад української банківської системи новими ініціативними, талановитими людьми, що, можливо, не мають досвіду роботи в банківських установах, але є грамотними менеджерами, вміють і хочуть працювати. Так що я щиро вітаю це рішення Нацбанку».
За матеріалами: КБС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас