Заява про банкрутство Japan Airlines очікується 19 січня 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заява про банкрутство Japan Airlines очікується 19 січня 2010 р.

396
Японська авіакомпанія Japan Airlines, яка переживає кризу, як очікується, подасть заяву про банкрутство 19 січня 2010 р. Відразу ж слідом за цим за підтримки уряду буде почата реалізація плану реструктуризації найбільшого в Азії авіаперевізника, передає Associated Press із посиланням на японську ділову пресу.
Боротьба Japan Airlines за виживання з невизначеним кінцем триває вже декілька місяців, котирування акцій компанії пішли в круте піке і практично знецінилися на тлі спекуляцій про неминуче банкрутство. За підсумками сьогоднішніх торгів у Японії біржова вартість паперів Japan Airlines опустилася до нового абсолютного мінімуму 5 єн (0,06 дол.), і тепер вся компанія оцінюється лише в 150 млн дол. - менше, ніж ціна сучасного пасажирського авіалайнера.
Japan Airlines входить до міжнародного альянсу авіакомпаній Oneworld, проте може перейти в конкуруюче об'єднання SkyTeam, одним з учасників якого є російський "Аерофлот". Незважаючи на колосальні проблеми Japan Airlines, американські авіакомпанії American Airlines і Delta Air Lines, що представляють відповідно Oneworld і SkyTeam, ведуть напружену боротьбу за партнерство з JAL, бо розраховують таким чином зміцнити свої позиції на японському ринку, а також скористатися присутністю JAL на перспективних азіатських ринках авіаперевезень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас