GM влив в Opel ще 650 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM влив в Opel ще 650 млн євро

356
Найбільший автомобілебудівний концерн США General Motors (GM) влив ще 650 млн євро в свій дочірній підрозділ в Європі Opel-Vauxhall, аби підтримати операції компанії на період переговорів з урядами країн ЄС про виділення 3,3 млрд євро держдопомоги, пише Financial Times.
Виділені GM кошти включали оплату інжинірингових послуг Opel за прискореним графіком. У звичайному режимі Opel отримав би гроші за ці послуги лише в квітні та липні.
"Прискорені платежі є тимчасовим джерелом фінансування для операцій групи Opel доти, доки не будуть погоджені стабільніші джерела", - відзначається в повідомленні GM.
В листопаді GM надала Opel 600 млн євро для погашення бридж-кредиту, отриманого від німецького уряду, і фінансування поточних операцій компанії.
Новий гендиректор Opel Нік Рейлі вважає, що 2010 рік буде для Opel дуже важким, бо в Європі завершилися держпрограми стимулювання попиту на автомобілі. Передбачається, що продажі автомобілів Opel в Німеччині скоротяться до 3 млн в 2010 році з 3,8 млн в 2009 році.
Між тим Opel дотримуватиметься не такої жорсткої програми скорочення витрат для свого найбільшого заводу, розташованого в Іспанії, в очікуванні підвищення попиту найближчими місяцями. Річні витрати заводу у Фігеруеласі будуть знижені на 14 млн євро, а не на 26 млн євро, як очікувалося раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас