Росія найближчими роками може почати експорт м'яса птиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія найближчими роками може почати експорт м'яса птиці

328
Росія не має наміру відмовлятися від імпорту м'яса птиці. Про це журналістам в Берліні заявив перший віце-прем'єр РФ Віктор Зубков. В той же час, додав він, в найближчі два роки РФ може почати експорт цієї продукції. За словами В.Зубкова, від закриття імпорту "навряд чи щось виграємо - монополізм великих вітчизняних компаній з виробництва м'яса птиці може призвести до зростання цін".
Торкаючись "хлорної проблеми", яка може повністю зупинити ввезення м'яса птиці зі США, В.Зубков заявив, що розраховує на те, що на російсько-американських переговорах, які почнуться 19 січня, американська сторона прислухається до російської позиції і виконуватиме російські стандарти безпеки, погоджені з європейськими. Але аби не виникли порушення балансу на ринку м'яса птиці, російська сторона веде переговори з потенційно новими експортерами, відзначив перший віце-прем'єр.
В.Зубков повідомив, що останніми роками приріст виробництва м'яса птиці складає по 300 тис. тонн на рік. "І такий обсяг зростання планується на найближчі два-три роки", - запевнив він. Але це не повинно хвилювати ні діючих імпортерів, ні нових, тому що певна частка імпорту на ринку буде, відзначив перший віце-прем'єр РФ.
Разом з тим В.Зубков висловив упевненість в тому, що "через два роки Росія почне експортувати певні обсяги м'яса птиці".
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас