У дев'яти банках України не видають вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У дев'яти банках України не видають вкладів

Кредит&Депозит
14392
В Україні 17 фінустанов з тимчасовою адміністрацією Національного банку. Обмеження на видачу вкладів продовжили в дев'яти з них.
Банки з розгалуженою мережею філій, наприклад "Надра банк", могли б придбати іноземні компанії, які б відновили нормальну їх роботу. Але є умова: держава має поповнити брак капіталу. Таких грошей в Україні немає.
- Насправді проблемних банків набагато більше, - говорить керівник Українського банківського порталу Олексій Лупоносов. - Зараз офіційно продають активи понад 60 фінустанов. Неофіційно - ще більше. Банкіри знають, що країна на межі дефолту. Кошти виводять за кордон. Тому великі вклади потрібно вибивати терміново і будь-яким способом. Тому що Фонд гарантування вкладів якщо і поверне, то не більше 150 тисяч гривень.
На сайті www.deposit.ua вкладники продають свої депозити. Є 10 тис. оголошень. 47-річна Юлія з Києва виставила вклад 40 тис. грн.
- Готова віддати за 30 тисяч гривень, - розповідає по телефону. - Гроші потрібні терміново, тому що з Нового року чоловік з сином їдуть за кордон на заробітки.
Якщо вибивати гроші через суд, на послуги адвоката доведеться витратити близько 10 тис. грн. Юлія вирішила віддати свій вклад дешевше саме на цю суму.
Оголошення дала в листопаді. Покупець подзвонив перед новорічними святами.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас