Парламент Литви: Департамент держбезпеки незаконно прослуховував телефонні розмови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Литви: Департамент держбезпеки незаконно прослуховував телефонні розмови

Казна та Політика
163
Департамент держбезпеки Литви (ДДБ) прослухував телефонні розмови абсолютно безконтрольно. До такого висновку дійшла парламентська комісія з контролю за оперативною діяльністю, повідомляє Литовське радіо.
"Комісія встановила, що санкціонування інформаційного контролю телекомунікаційних мереж здійснювалося з порушенням закону. Можна сказати, що ніякого контролю немає", - заявив голова комісії Олександр Сахарук. За його словами, ДДБ має можливість підслуховувати кого завгодно і коли завгодно.
За словами Сухарука, часто оперативники ДДБ звертаються прямо до суддів, оминувши прокурорів. При цьому їхні листи, в яких мають, згідно з законом, міститися мотивовані обґрунтування прохання про санкцію на прослуховування, ніколи не оскаржуються, а судді не вважають, що мають право їм відмовити. Як відзначив Сухарук, комісія була шокована, переконавшись, що ніякого контролю з цього питання з боку Генпрокуратури не було.
Спікер Сейму Ірена Дягутене розпорядилася, щоб комісія провела розслідування.
Нагадаємо, підставою для парламентського розслідування було звернення в Сейм (парламент) керівника організації "Цивільна ініціатива" Дарюса Куоліса з приводу скарг журналістів, які відмзначили, що їхні телефони прослуховуються.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас