ООН закликає виділити на відновлення Гаїті 562 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН закликає виділити на відновлення Гаїті 562 млн дол.

Казна та Політика
154
З закликом виділити на відновлення зруйнованої землетрусом Гаїті $562 млн. виступила Організація Об'єднаних Націй, повідомляє ІТАР-ТАРС.
Виступаючи в п'ятницю на спеціальному заході в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, заступник генерального секретаря із гуманітарних питань Джон Холмс назвав те, що сталося в Гаїті, "жахливою катастрофою", що торкнулася три мільйони людей.
Раніше ООН виділила із спеціального фонду $10 млн. на надання Гаїті екстреної допомоги. Про намір допомогти бідній країні Південної півкулі, що постраждала від стихійного лиха, вже заявили багато держав.
В п'ятницю представники влади Гаїті та ООН офіційно підтвердили, що в результаті землетрусу в країні загинули 9 тис. осіб. Проте, за словами Джона Холмса, число жертв різко зросте. За попередніми оцінками, в країні загинули десятки тисяч людей.
"Наразі в Гаїті працює 17 команд рятувальників з різних країн, ще десять команд скоро прибудуть до країни", - відзначив він. Жителі Гаїті потребують чистої води, їжі й товарів першої необхідності. У країні, що постраждала в результаті удару стихії, відчувається гострий брак медикаментів і лікарів. Згідно з даними Жіночого фонду ООН (ЮНФПА), в зоні лиха опинилися 37 тис. вагітних жінок.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас