Мінекономіки ініціює зниження портових зборів на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки ініціює зниження портових зборів на 30%

Казна та Політика
159
Міністерство економіки ініціює зниження ставок портових зборів у середньому на 30%. Про це йдеться в проекті постанови Кабінету Міністрів, оприлюдненому на сайті міністерства.
Це стосується таких портових зборів, як корабельні, причальні, якірні, канальні, маякові, вантажні, адміністративні і санітарні збори.
Даною постановою пропонується внести зміни в постанову уряду №1544 від 12 жовтня 2000 року "Про портові збори" з метою впровадження конкурентоздатних ставок портових.
Крім того, міністерство пропонує Кабміну встановити, що введені ставки будуть не граничними, а фіксованими.
Згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови, на даний момент вартість заходу судна в порти країни в 1,5-2 рази вища, ніж в порти інших країн Чорноморського басейну.
За прогнозами міністерства, зниження ставок портових зборів забезпечить підвищення конкурентоспроможності вітчизняних морпортів і національних товарів на світових ринках.
Також зниження ставок портових зборів створить сприятливі умови для залучення додаткових суднозаходів і транзитних вантажів у порти країни.
Як повідомлялося раніше, Кабмін за ініціативою Міністерства транспорту і зв'язку своєю постановою № 769 від 20 серпня 2008 року підвищив ставки портових зборів на 58%.
Мінтрансзв’язку в липні 2009 року заявляло, що допускає зниження окремих портових зборів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас