Фонд Сороса відкриє новий офіс в Гонконгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд Сороса відкриє новий офіс в Гонконгу

205
Soros Fund Management LLC, фонд з капіталом в 25 млрд. дол., заснований мільярдером Джорджем Соросом, планує відкрити новий офіс в Гонконгу. Soros Fund має намір також перемістити Джеймса Чанга і Дай Джихіна, що обіймають керівні посади в нью-йоркській філії, до Гонконгу.
Причиною інтересу інвесткомпанії Сороса й інших фінансових фірм до Гонконгу стало швидке зростання на азіатських фінансових ринках в 2009 році, викликане порівняно успішним подоланням світової фінансової кризи.
Раніше про рішення відкрити гонконзький офіс повідомила компанія Fidelity International, що управляє, під контролем якої перебувають активи на 210 млрд. дол.. (в Soros Fund - 25 млрд.), передає lenta.ru.
Про відкриття власного бізнесу в Китаї заявив американський Bank of America. Офіс виконавчого директора найбільшого банку Європи британського HSBC Майкла Гігегана теж переїде до Гонконгу.
Нагадаємо, в жовтні 2009 року Джордж Сорос заявив, що глобальна криза показала "тектонічні зміни" в балансі впливу фінансових ринків у світі на користь Азії та Китаю.
За його словами, КНР найбільшою мірою виграла від кризи, тоді як найбільший фінансовий центр в світі - США - найбільшою мірою постраждав.
В 2009 року, за попередніми оцінками, ВВП Китаю має рости на 8,5%, що є кращим показником серед всіх великих економік світу. У 2010 році КНР за обсягом ВВП обжене Японію і займе друге місце в світі.
Світова індустрія хедж-фондів у 2009 році добилася прибутковості в 19%, збільшивши обсяг активів до 1,48 трлн. дол. Це показник, кращий за останні швсть років, багато в чому був досягнутий за рахунок інвестицій в азіатські ринки, що розвиваються.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас