Адвокат: Провину комунальних служб в ДТП можна довести в суді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокат: Провину комунальних служб в ДТП можна довести в суді

1042
Якщо автовласник упевнений, що ДТП або поломка автомобіля сталися з вини дорожніх або комунальних служб, які не очистили від снігу або льоду дорогу, то свою правоту йому треба відстоювати в суді. Про це заявив адвокат, старший партнер юридичної фірми "Ільяшев і Партнери" Роман Марченко.
"При ДТП або поломці авто відразу ж слід викликати ДАІ і просити зафіксувати інцидент в протоколі огляду місця пригоди. Протокол в даному випадку буде відправною точкою при доведенні провини комунальників у суді. Відповідно до чинного законодавства, належним чином складений і оформлений протокол і схема дорожньої пригоди, є і самостійними джерелами доказів у майбутньому судовому процесі. Власникові транспортного засобу треба наполягати на якомога детальнішому відображенні в протоколі несприятливих дорожніх умов, що викликали пригоду (обмерзання, замети, пошкодження дорожнього полотна тощо). Також варто наполягати на фото- або відео-фіксаціях обстановки на місці пригоди. У даній ситуації жодні докази не будуть зайвими", - вважає Р.Марченко.
Далі, радить адвокат, автовласникові слід з'ясувати, в чиїй юрисдикції перебуває ділянка дороги, на якій сталося ДТП, і звертатися до суду з позовом до цього підприємства про відшкодування матеріального і морального збитку. "На власному досвіді можу сказати, що якщо докази очевидні й належним чином зафіксовані, то суд з великою вірогідністю прийме рішення на користь позивача (автовласника)", - резюмував адвокат.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас