Уряд надав "Нафтогазу" дозвіл на розробку нафтогазової площі Палласа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд надав "Нафтогазу" дозвіл на розробку нафтогазової площі Палласа

Енергетика
742
Уряд дозволив видати Національній акціонерній компанії (НАК) "Нафтогаз України" без аукціону ліцензію на розробку нафтогазової площі Палласа в межах північно-східного шельфу Чорного моря на глибині залягання продуктивних горизонтів від 3 тис. м до 5,2 тис. м.
Відповідне рішення закріплене розпорядженням Кабінету міністрів №11-р від 6 січня, текст якого опублікований на урядовому веб-сайті.
Цим документом уряд погодився з пропозицією Міністерства охорони природного довкілля видати "Нафтогазу України" без аукціону спеціальний дозвіл на геологічне вивчення, у тому числі дослідницько-промислову розробку, з подальшим видобутком нафти і газу на площі Палласа.
За розпорядженням, термін дії виданої "Нафтогазу України" ліцензії - 30 років.
Як повідомлялося, прогнозовані ресурси площі Палласа оцінюються в 157 млрд куб. м газу, доступні, - в 75 млрд куб. м. Її площа становить 162 кв. км.
На засіданні Кабміну 6 січня міністр охорони природного довкілля Георгій Філіпчук повідомив, що уряд на найближчих засіданнях може передати НАКу ліцензії без аукціону на розробку вуглеводневих родовищ Абіха і Лучицького, які також розташовані на шельфі Чорного моря.
ДАТ "Чорноморнафтогаз" і НАК "Нафтогаз України", що управляє ним, в березні 2007 року підписали з російським "Газпромом" тристоронній протокол про наміри щодо спільної розробки площі Палласа. Проте "Газпром" не виявляє особливої зацікавленості до цієї площі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас