У Франції за 3,65 млн євро продається замок сім'ї д’Артаньяна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції за 3,65 млн євро продається замок сім'ї д’Артаньяна

Казна та Політика
530
Маєток Шато д‘Арико-Борд у французькій Гасконі, що належало сімейству д‘Артаньян, виставлено на продаж за 3,65 млн євро, пише The Telegraph. У XVII столітті власником замку був дядько Шарля де Баца Кастельмора, який став прототипом д‘Артаньяна в романі Олександра Дюма-батька "Три мушкетери", - граф Жан-Поль Монтеск‘ю д‘Артаньян. Під час вступу на королівську службу Ш.де Бац узяв дівоче прізвище матері, Франсуази де Монтеск‘ю д‘Артаньян.
Історія Шато д‘Арико-Борд іде від часів ордена тамплієрів. В різний час замок був рицарським госпіталем, будинком для бідних. В кінці XIX століття британська англіканська церква викупила замок і перетворила його на курорт, пансіонат, куди англійське духівництво приїжджало поправити здоров'я.
Площа маєтку складає 14 гектарів, окрім самого замку, на його території розташовані басейн, більярдна, службові споруди, включаючи будинок для охорони, виноградник і винний завод. У Шато д‘Арико-Борд розливають до 4,8 тис. пляшок власного вина на рік.
Історичний комплекс був відреставрований в 1970-х роках. Чотири роки тому маєток придбав мільярдер Роберт Шетлер-Джонс. Бажання продати замок він пояснює тим, що "завжди хотів робити вино", але жителі прилеглих до Шато д‘Арико-Борд земель не погоджуються продати їх британцеві, тому він вирішив переїхати.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас