Єдиний ринок пасажирського залізничного транспорту почав діяти в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єдиний ринок пасажирського залізничного транспорту почав діяти в ЄС

Казна та Політика
223
З нового року в Європейському союзі відкрився для конкуренції ринок міжнародного пасажирського залізничного сполучення.
Це "новий етап багатолітнього процесу консолідації європейської залізничної галузі", вказується в заяві заступника голови Єврокомісії Антоніо Тайані, поширеній на початку року.
"Відкриття ринку міжнародних пасажирських перевезень вигідне як галузі, так і пасажирам. Воно передбачає розширення вибору для пасажирів і має слугувати значному зростанню якості послуг і зниженню цін", - підкреслив Тайані.
Всі залізничні компанії країн-членів ЄС отримують право займатися пасажирськими перевезеннями через територію союзу за межами своїх національних кордонів. Вони можуть користуватися інфраструктурою інших країн ЄС, необхідною для виконання цього завдання.
Для реальної конкуренції залізничні перевізники отримують право "каботажу". Умовно кажучи, польський поїзд, що прямує до Франції, може на своєму шляху перевозити пасажирів між німецькими станціями.
Деякі обмеження поки зберігаються з метою підтримки національних залізничних служб. За певних умов може бути обмежений доступ іноземних перевізників на маршрути, які обслуговуються національними перевізниками за державними контрактами. Йдеться про маршрути, перевезення якими соціально необхідні, але не можуть бути рентабельними. З іноземних перевізників можуть стягувати додаткові збори, що компенсують різницю вартості перевезень з місцевими, які працюють за держконтрактами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас