Між США та Китаєм спалахнув черговий скандал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Між США та Китаєм спалахнув черговий скандал

Казна та Політика
2552
Китай висловив незадоволеність продажем Тайваню американських ракет системи протиповітряної оборони Patriot. "Постачання комплексів фірми Lockheed Martin на Тайбей підірве співпрацю між КНР і США і матиме серйозні наслідки", - цитує CNN заяву китайського МЗС.
Однак у США відступати не мають наміру. Офіційний представник американського Держдепартаменту Філіпп Кроулі заявив, що Білий дім зберігає за собою право постачати зброю на Тайвань.
Скандал стався через контракт на постачання ракет ППО Patriot, який був укладений на суму 968 млн дол. між Lockheed Martin і урядом Тайваню. Про операцію було оголошено 06 січня 2010р.
Це лише частина контракту. Всього ж передбачається, що на острів надійде різного військового устаткування на суму 6,5 млрд. дол. згідно із програмою, розробленою ще при адміністрації Джорджа Буша.
В грудні 2009р. інша американська компанія - Raytheon отримала від Тайбею замовлення на постачання устаткування до пускових установок для згаданих вище ракет Patriot.
У 1949р. після перемоги комуністичного режиму Мао Цзедуна на материковому Китаї опозиційні йому сили знайшли притулок на острові Тайвань. До 1971р. саме тайваньський уряд визнавався міжнародним співтовариством як легітимний китайський уряд. Офіційний Пекін не визнає Тайвань незалежною державою.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас