Іспанія святкує головування у ЄС і думає про вихід із кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія святкує головування у ЄС і думає про вихід із кризи

Казна та Політика
212
В Мадриді 8 січня відбудуться урочистості з нагоди переходу до Іспанії головування в ЄС, в яких візьмуть участь і вищі брюссельські чиновники. Прем'єр-міністр Сапатеро пропонує заходи із подолання кризи.
В п'ятницю, 8 січня, в Мадриді відбудуться святкові заходи з приводу прийняття Іспанією посади голови в Європейському Союзі. Прем'єр-міністр країни Хосе Луіс Родрігес Сапатеро зустрінеться з головою Європейської ради Херманом Ван Ромпеєм, главою Єврокомісії Жозе Мануелом Баррозу і верховним представником ЄС із питань зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон.
При цьому йдеться про домовленості, які допоможуть уникнути конфліктних ситуацій між постійним головою Європейської ради, посада якого з'явилася з набуттям чинності Лісабонського договору 1 грудня 2009 року, і головуванням в Європейській раді, яке як і раніше переходить кожні 6 місяців до однієї з країн ЄС. Про це повідомляє інформаційне агентство dpa.
Хосе Луіс Родрігес Сапатеро, чия країна в першому півріччі 2010 року головує в Європейському союзі, закликав країни Євросоюзу позначити кон'юнктурні цілі, які б стали обов'язковими для всіх держав. Після найважчої за останні десятиліття фінансової кризи необхідні рішучі заходи для підвищення конкурентоспроможності європейської економіки, заявив він на прес-конференції в Мадриді 7 січня. Серед заходів, запропонованих Сапатеро, - скорочення субвенцій з бюджету Європейського Союзу.
Політик запропонував країнам ЄС закріпити ці цілі в десятирічному плані розвитку до 2020 року, повідомляє агентство Reuters. Лісабонську стратегію Євросоюзу, прийняту на 10 років в 2000 році і направлену на створення найбільш конкурентоспроможної в світі економіки, Сапатеро назвав провалом, зазначає агентство AFP. За його словами, це була низка добрих намірів, які, проте, ні до чого не зобов'язали національні уряди.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас