Німеччина згодна на прийняття Туреччини до ЄС, але на своїх умовах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина згодна на прийняття Туреччини до ЄС, але на своїх умовах

Казна та Політика
507
Німеччина не перешкоджатиме вступу Туреччини до Європейського Союзу, але наполягатиме на проведенні нею реформ, передбачених процесом євроінтеграції.
Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Анкарі міністр закордонних справ ФРН Гідо Вестервеллє, інформує РИА “Новости”.
Глава дипломатії ФРН, зокрема, закликав Туреччину сприяти досягненню прогресу у врегулюванні багаторічної Кіпрської проблеми, а також виконати зобов'язання із гарантування релігійних свобод, дотримання прав людини і свободи ЗМІ.
"Суворе дотримання Копенгагенських критеріїв (основні в переговорному процесі) є одним з найважливіших в процесі інтеграції", - сказав німецький міністр.
Як повідомлялося, переговори про вступ Туреччини до ЄС були початі в 2005 році. За прогнозами експертів, стати повноправним членом Євросоюзу Анкара зможе протягом 10-15 років. Керівники низки країн ЄС, зокрема канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Ніколя Саркозі, неодноразово виступали проти прийому Туреччини до ЄС, пропонуючи їй статус привілейованого партнера. В Анкарі у відповідь заявляють, що не приймають варіант привілейованого партнерства як альтернативу інтеграції до Євросоюзу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас