Ющенко: Україна втратила вже майже 70% газотранспортної системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Україна втратила вже майже 70% газотранспортної системи

Енергетика
2467
Президент України Віктор Ющенко заявляє, що сьогодні Україна втратила вже майже 70% своєї газотранспортної системи. Про це він сказав під час спілкування з жителями Самбора Львівської області.
В.Ющенко пояснив це тим, що уряд підписав газові угоди, які ведуть до банкротства НАК "Нафтогаз України", на балансі якого перебуває українська ГТС.
Президент звернув увагу на те, що в світі немає жодної країни, де б газова або нафтова компанія були збитковими. При цьому він нагадав, що бюджет "Нафтогазу" затверджений з дефіцитом. "Якщо компанія збиткова, вона перебуває у фазі банкротства", - відзначив він.
"Нас не залишать у спокої, поки наша ГТС не перейде в інші руки", - відзначив В.Ющенко. При цьому він підкреслив, що політика уряду Юлії Тимошенко в газовій сфері приведе Україну до втрати енергетичної та економічної незалежності.
"Чому вона це робить? Тому що ніхто, окрім Кремля, не підтримує так Тимошенко і Януковича на президентських виборах в Україні 17 січня, тому що жодна країна не дозволить собі такого втручання, яке дозволяє собі Росія. І тому зрозуміло, чому потрібно принижуватися, чому потрібно формувати не економічні, а політичні угоди щодо газу", - сказав глава держави.
Крім того, В.Ющенко повторив свою тезу, що Ю.Тимошенко їздить у Росію на переговори не з прем'єр-міністром Володимиром Путіним, а з генеральним прокурором РФ, аби не поновлювалася кримінальна справа про корупцію корпорації "Єдині енергетичні системи України".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас