Швейцарці хочуть зберегти банківську таємницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарці хочуть зберегти банківську таємницю

575
Чотири з п'яти швейцарців виступають за збереження інституту банківської таємниці. Це показало дослідження, проведене фахівцями з Цюріхського університету.
Учені, які завершили аналіз в самому кінці 2009 року, прийшли до висновку, що якщо сьогодні провести в країні голосування, лише кожен п'ятий швейцарець висловиться за скасування цього привілею. Останні 71,8% опитаних вважають, що таємниця банківських вкладів є однією з фундаментальних цінностей Конфедерації і має бути захищена, пише у вівторок швейцарська "Наша газета".
Разом з тим дослідники з Цюріха відзначають, що в майбутньому число жителів, які захищають інститут банківської таємниці, зменшиться. За умови, що рішення про її скасування прийматиметься не під тиском зацікавлених в цьому країн, а на підставі детальних дискусій в самій країні про майбутнє швейцарської банківської сфери.
Газета нагадує, що Швейцарія отримала вже дві "чорні мітки" - одну від Американської податкової служби, другу - від Євросоюзу з погрозами занести країну в "список некооперативних країн" і в "чорний список податкових гаваней". Обидва складаються Організацією економічного розвитку і співпраці (ОЕСР).
В законодавстві Німеччини і США, двох найважливіших ринків для швейцарських товарів, проти "некооперативних" держав передбачені економічні санкції, відзначає видання.
Для гідного виходу з "сірого" списку країн, неблагонадійних з точки зору оподаткування, і відновлення гарних відносин з ОЕСР, уряд Конфедерації мав підписати 12 двосторонніх конвенцій.
В кінці листопада Федеральна рада (уряд Швейцарії) прийшла до висновку, що всі нові конвенції мають бути винесені на референдум.
Остаточне рішення, виносити чи ні тексти конвенцій на референдум, залишається за парламентом, пише "Наша газета".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас