СП: У підвищенні пенсій немає заслуг уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СП: У підвищенні пенсій немає заслуг уряду

Казна та Політика
766
Підвищення пенсій відбулося завдяки новим соціальним стандартам, а не за рахунок знайдених Кабміном коштів, заявляють в Головній службі соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента. Про це повідомили в прес-службі глави держави.
Так, Законом України "Про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати" був збільшений прожитковий мінімум: замість 498 гривень його розмір був визначений на рівні 573 гривні.
"Водночас, під час виплат пенсій з врахуванням підвищення соціальних стандартів в грудні, Пенсійний фонд України розіслав пенсіонерам повідомлення, що саме завдяки Уряду ці пенсіонери й отримали підвищення пенсій. Таким чином, Уряд Ю.Тимошенко продовжив почин В.Януковича під час виборчої компанії 2004 року відносно використання Пенсійного фонду для масових розсилок "листів щастя". "Наголошується, що підписання Закону, нібито, призвело до зростання пенсій лише на 60 коп., але Уряд в цей непростий час відшукав бюджетні кошти для більшого підвищення і "думатиме", як підвищити виплати ще і в січні", - заявили в Секретаріаті Президента.
На думку чиновників СП, "цим пояснюється не лише спроба уникнути збільшення пенсій, але і неможливість організувати на місцях ефективну роботу комунальних підприємств і рятувальних служб: негода знову призвела до паралічу руху на вулицях міст і сіл України", - наголошується в повідомленні.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас