МОП: Україна може вийти на докризовий рівень зайнятості населення через 2,5 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОП: Україна може вийти на докризовий рівень зайнятості населення через 2,5 роки

298
При збереженні нинішніх темпів зростання зайнятості та скорочення безробіття Україна може вийти на докризовий рівень зайнятості населення через 2,5 роки, прогнозує Міжнародна організація праці (МОП).
"Якщо такими темпами відбуватиметься зростання зайнятості та скорочення безробіття, як і в третьому кварталі цього року, то Україні знадобиться два з половиною роки для відновлення рівня зайнятості докризового періоду", - сказав національний координатор МОП в Україні Василь Костриця на прес-конференції в понеділок.
"В порівнянні з прогнозами Міжнародної організації праці для країн всього світу, це значно менше", - уточнив В. Костриця.
За прогнозами МОП, в світі в разі початку економічної стабілізації для відновлення ринку праці необхідно 3,5-6 років. В даному випадку йдеться як про розвинені країни, так і про країни з перехідною економікою, а також про країни, що розвиваються.
Кажучи про висновки МОП щодо урядових заходів та інших заходів на ринку праці, В.Костриця відзначив, що Україні варто стабілізувати ситуацію зі зростанням рівня безробіття і направити зусилля на підвищення рівня зайнятості населення. Крім того, мають бути збалансовані інфраструктурні, економічні й антикризові заходи.
Характеризуючи тенденції на ринку праці, В.Костриця підкреслив, що обвал був характерний для першого півріччя 2009 років, коли з розвитком кризи зростала кількість зареєстрованих безробітних, скорочувалося число працюючих людей, проте з другого півріччя йде стабілізація.
Так, за підсумками дев'яти місяців 2009 року сталося зростання кількості зайнятого населення в Україні, рівень безробіття скоротився з 9,1% до 8,6% серед економічно активного населення, яким вважається населення у віці від 15 до 70 років.
За даними В.Костриці, також скоротився і рівень безробіття серед людей дієздатного віку з 9,9% до 9,4%.
Як підкреслив В.Костриця, якщо порівнювати з аналогічним докризовим періодом, то серед працюючого населення дієздатного віку рівень безробіття складав 6,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас